Seminar: Inzicht in zakelijke mediation: what's in the black box? Woensdag 27 juni 2018, Den Haag

In toenemende mate wordt gebruik gemaakt van professionele zakelijke mediation. Een belangrijk voordeel van mediation is dat men een conflict op een kosten efficiënte manier kan oplossen en het biedt de mogelijkheid de samenwerking tussen partijen voort te blijven zetten na de beëindiging van het conflict.

In welke situaties is mediation een geschikt middel om een conflict op te lossen? Wat kan men van een mediator verwachten? Wat zijn verwachtingen en wensen van partijen? Wat is de meerwaarde van een mediationclausule in een contract? En wanneer is de facilitatieve mediation aanpak geschikter en wanneer de evaluatieve methode? Hoe uitvoerbaar zijn afspraken die gemaakt zijn door middel van mediation? kortom: 'What's in the black box?'

Dit seminar geeft aan de hand van praktijkcasussen inzicht in de mogelijkheden van (internationale) zakelijke mediation. Er wordt stil gestaan bij het type conflicten waarbij mediation uitkomst biedt en bij de verschillende methoden binnen het mediationproces. Verder zullen de recente ontwikkelingen met betrekking tot de uitvoerbaarheid van mediation afspraken worden besprokenen zal vanuit het perspectief van de gebruiker inzicht worden gegeven in de verwachtingen van de partijen.

Voorlopig programma

13.00 uur
Registratie

13.30 uur

Welkom
 
Inzicht in het geschil; wat is het karakter van het dispuut en wanneer biedt mediation uitkomst?                                                                     
Mw. mr. Eva Schutte, mediator en oprichter/partner ReulingSchutte
 
Inzicht in het proces; hoe verloopt het mediation traject en welke methoden zijn mogelijk?                                                                        
Dr. Mr. Peter Kamminga, mediator en associate professor aan de Vrije Universiteit Amsterdam en affiliated faculty aan Harvard Program on Negotiation
 
Welke verwachtingen heeft de gebruiker? Mediation vanuit het perspectief van de bedrijfsjurist
Spreker n.t.b.

 

 17.00 uur

Panel met Q & A

Afsluiting en borrel

Doelgroep

Dit seminar is bedoeld voor management, bedrijfsjuristen, advocaten en mediators die interesse hebben in de inzet van zakelijk mediation bij geschillenbeslechting.

Kosten en voorwaarden

Leden ICC Nederland: EUR 250, - per persoon (excl. BTW). Niet leden: EUR 450,- per persoon (excl. BTW) Als u niet zeker weet of u lid bent, kunt u contact opnemen met ICC Nederland via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Registratie

Registratie verloopt via het onderstaande aanmeldformulier vóór uiterlijk woensdag 20 juni 2018. Het aantal plaatsen is beperkt. Bij annulering ná woensdag 13 juni wordt de volledige deelnemersfee in rekening gebracht.

Aanmeldformulier

NB: Het is mogelijk om PO-punten te behalen. Kijk hier voor meer informatie.

 

Laatste tweets

ICC Nederland - 8 days ago

Join ICC Netherlands’ Seminar on Trade Controls, 14 June, The Hague. Featuring experts from Washington DC, Brussels… twitter.com/i/web/status/9…

reply retweet favorite
ICC Nederland - 10 days ago

Spits jij je oren bij het horen van #SDGs, #UN, #WTO, international trade en global level playing field? Sollicitee… twitter.com/i/web/status/9…

reply retweet favorite

Activiteiten

14-06

seminar: trade controls; current challenges and critical issues from a us and eu perspective, thursday 14 june 2018, the hague

In recent weeks, the international business community has witnessed the withdrawal of the United States from the Iran deal, as well as a U.S. policy change towards Russia. These measures impact European businesses, causing the European Union to react and update its own policies. Moreover, Dutch authorities have increased enforcement on export controls and sanctions over the last years.

> Lees meer...
27-06

seminar: inzicht in zakelijke mediation: what's in the black box? woensdag 27 juni 2018, den haag

In toenemende mate wordt gebruik gemaakt van professionele zakelijke mediation. Een belangrijk voordeel van mediation is dat men een conflict op een kosten efficiënte manier kan oplossen en het biedt de mogelijkheid de samenwerking tussen partijen voort te blijven zetten na de beëindiging van het conflict.

> Lees meer...

Nieuws

09-05

nu beschikbaar: vijfde editie van de icc guide to export/import

De ICC Guide to Export/Import; Global business standards & strategies is nu beschikbaar in een ge-update versie. De gids is onmisbaar voor iedereen die de internationale markt wenst te betreden.

> Lees meer...
02-05

update icc report on construction industry arbitrations

De herziening van het ICC Report on Construction Industry Arbitrations kwam aan bod tijdens de bijeenkomst van de internationale Arbitrage en ADR commissie op dinsdag 10 april.

> Lees meer...
28-03

nu beschikbaar: tweede editie van de icc leniency manual

De lancering van de tweede editie van de ICC Leniency Manual vond vorige week tijdens het Pre-International Competition Network Forum 2018 in New Delhi plaats.

> Lees meer...