ICC Cyber Security Guide for Business

Hacken, fraude, phishing, spam, DDoS-aanvallen, virussen; bedrijven worden dagelijks geconfronteerd met de risico's van cybercriminaliteit. Reden voor ICC om de Cyber Security Guide for Business te ontwikkelen; concrete handvatten voor bedrijven ter voorkoming van cybercriminaliteit. Download nu hier uw exemplaar van de ICC Cyber Security Guide for Business.

Bekijk hier de PDF.

Het (digitaal) beschikbaar stellen van deze ICC Cyber Security Guide for Business op andere domeinen dan www.icc.nl is niet toegestaan. Wel is het zonder meer toegestaan te verwijzen naar de relevante webpagina van ICC: www.icc.nl/cyber.

Dit Cyber Security-initiatief wordt ondersteund door:

 logo abn    capgemini             KPN logo

           image002                        VNO-NCW logo          ING Logo RGB A5                        

      nieuwe logo mkb-nederland                   DNB merkteken pos rgb-1920px                    KvK logo bvo FC

        Fenex RGB is een kring van TLN klein                   CCV-logo-payoff RGB MR                      HSD Logo high-res jpeg  

 

Effectieve bescherming tegen cyberrisico's
Het gebruik van moderne communicatietechnologie in de bedrijfsvoering brengt risico’s met zich mee. Deze risico’s worden vaak onderschat. Uit de praktijk blijkt dat er meer nodig is dan enkel een goede IT-afdeling; alle medewerkers in de organisatie moeten weten hoe ze zich zo goed mogelijk kunnen beschermen tegen cybercriminaliteit.

Zes stappen ter voorkoming van cybercriminaliteit
De Cyber Security Guide for Business, 45 pagina’s in omvang, biedt concrete richtlijnen en een checklist die helpen cyberrisico’s te identificeren en aan te pakken. Verder geeft de gids handvatten om een cybersecuritystrategie te formuleren, waarin management en werknemers hun rol kennen. Deze strategie houdt echter niet op bij interne bedrijfsvoering; voor optimale veiligheid is het belangrijk dat de gehele supply-chain beschermd is. Daarom is het belangrijk om deze gids met leveranciers en klanten te delen.

Achtergrond
In 2020 zal het aantal apparaten met een netwerkaansluiting (‘internet of things’) het aantal mensen zes maal overstijgen. In deze hyper connected wereld groeit de dreiging van cybercriminaliteit. Criminelen proberen ongeautoriseerde toegang tot informatiesystemen te krijgen van individuen, overheden en bedrijven. Ze zijn uit op geld of vertrouwelijke data, waaronder persoonlijke gegevens, contracten en intellectueel eigendom. Reden voor ICC om bedrijven bewust te maken van de risico’s van dit goeiende grensoverschrijdende probleem en ondersteuning te bieden bij de preventie.

ICC Nederland nam in 2014 het initiatief voor deze mondiale Cyber Security Guide for Business. Onder Nederlands voorzitterschap werd binnen de mondiale ICC Task Force on Security (als onderdeel van de internationale Commission on Digital Economy) de guide door en voor het bedrijfsleven ontwikkeld.

Het waarborgen van de veiligheid van digitaal ondernemen is één van onze speerpunten in de Prioriteiten in WereldZaken. ICC heeft een reputatie op het gebied van mondiale richtlijnen en standaarden voor het bedrijfsleven, zoals de Incoterms®, de UCP 600® en de Marketing Code.

  

alert-online-logo tcm135-512021

Laatste tweets

ICC Nederland - 15 days ago

U kunt zich nog aanmelden voor de Partnerbijeenkomst op donderdag 5 juli van de Week van de Integriteit;… twitter.com/i/web/status/1…

reply retweet favorite
ICC WBO - 22 days ago

From #Moscow to #Baghdad and #Melbourne to #Paris, read about @ICCSecGen's next adventure as @iccwbo prepares to ce… twitter.com/i/web/status/1…

reply retweet favorite

lidworden

Activiteiten

01-10

seminar: inzicht in zakelijke mediation: what's in the black box?

In toenemende mate wordt gebruik gemaakt van professionele zakelijke mediation. Een belangrijk voordeel van mediation is dat men een conflict op een kosten efficiënte manier kan oplossen en het biedt de mogelijkheid de samenwerking tussen partijen voort te blijven zetten na de beëindiging van het conflict. Uit een recente studie in het kader van de Global Pound Conference blijkt dat organisaties willen dat partijen meer samenwerken om conflicten op te lossen.

> Lees meer...
05-07

partnerbijeenkomst: week van de integriteit, donderdag 5 juli 2018, den haag

De Week van de Integriteit 2018 (1 t/m 9 december) is dé Week waarin overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties de handen ineen slaan om Nederland bewuster te maken van het belang van integriteit. Partners van de Week van de Integriteit organiseren tijdens deze week diverse activiteiten en brengen zo het thema zakelijke integriteit onder de aandacht. In aanloop naar de Week van de Integriteit komen partners samen op een aantal partnerbijeenkomsten waar zij elkaar inspireren en kennis te delen over het thema zakelijke integriteit.

> Lees meer...