Paul Polman wordt voorzitter ICC the World Business Organization

Paul Polman (CEO, Unilever) wordt per 1 juli 2018 voorzitter van de mondiale ICC organisatie. Daarmee is hij de opvolger van huidig voorzitter Sunil Bharti Mittal (India). Dit volgt op zijn benoeming heden tot Eerste Vicevoorzitter van ICC.

 Als CEO van Unilever geniet Polman wereldwijd bekendheid als zakenman en pionier op het gebied van duurzaam ondernemen. Paul Polman was lid van de VN Secretaris-Generaal’s High-Level Panel dat verantwoordelijk was voor het formuleren van de Sustainable Development Goals (SDG’s), die in 2015 zijn gelanceerd. Vervolgens werd Polman benoemd tot VN SDG Ambassadeur verantwoordelijk voor het bevorderen van de ‘Global Goals’. ICC verwierf in 2016 de hoogste ‘Observer status’ als gesprekspartner namens bedrijven bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

Paul Polman over zijn benoeming: “Ik kijk er zeer naar uit om toe te treden tot het ICC bestuur. Als grootste ondernemersorganisatie ter wereld speelt ICC een cruciale rol in het behartigen van de belangen van de particuliere sector en om bedrijven te helpen zich snel en verantwoordelijk aan te passen aan de huidige en opkomende mondiale uitdagingen en vooruitgang te boeken met betrekking tot de Sustainable Development Goals.” In reactie op benoeming van Paul Polman zei Sunil Bharti Mittal: “Ik ben verheugd dat Paul Polman unaniem is gekozen als de volgende Eerste Vicevoorzitter die mij als voorzitter opvolgt om ICC te leiden. Ik ben ervan overtuigd dat Paul een uitstekende opvolger zal zijn om de agenda en doelen van ICC verder te brengen.”

Paul Polman quote

ICC Nederland is zeer verheugd met Paul Polman’s benoeming tot voorzitter. Sinds 2012 is namens Nederland, Karien van Gennip (ING) lid van de 27-koppige Executive Board van ICC.

Per heden is John Denton de nieuwe Secretary General van ICC The world business organization en krijgt daarmee de leiding over het ICC hoofdkantoor in Parijs. John Denton is CEO van Australisch advocaten kantoor Corrs Chambers Westgarth.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het bureau van ICC Nederland, of leest u het persbericht.

 

Laatste tweets

ICC WBO - 4 days ago

Speaking on the responsibility of business to help achieve @UN #SDGs at #B20 Japan, ICC Chair @PaulPolman said: Bus… twitter.com/i/web/status/1…

reply retweet favorite
ICC Nederland - 9 days ago

Goed artikel over #corruptie problematiek in internationaal zakendoen. Dank aan FD, zat. 11 mrt, voor interview… twitter.com/i/web/status/1…

reply retweet favorite

Activiteiten

19-09

seminar: avoiding and solving disputes in the construction and engineering sector, wednesday 19 september 2018, the hague

In 2016, approximately 20 percent of the cases before the ICC International Court of Arbitration were disputes in the construction and engineering sector. Why are there so many construction and engineering cases in ICC Arbitration and ADR? What is the nature of these conflicts?

> Lees meer...

Column

17-01

wie goed doet, goed ontmoet

“Integriteit is het juiste doen, ook wanneer niemand kijkt.” Dit was één van de uitspraken tijdens de Week van de Integriteit die aangeeft dat integriteit normaal zou moeten zijn. Iets wat je doet zonder dat je daarvoor beloond of erkend wordt. In een ideale wereld is dat misschien zo. Maar wat in de praktijk gebeurt, is eigenlijk het omgekeerde. 

> Lees meer...
28-06

brexit; a view from the eye of the storm

London, 28 June 2016

It will take time to properly assess the implications of the UK’s decision to leave the EU. It has been a tumultuous week of, political resignations – including the Prime Minister – the pound falling to a record low against the dollar, the UK losing its AAA rating, $3 trillion being wiped off the global markets, and governments as far away as Japan having to intervene to protect their small businesses.

> Lees meer...
04-02

herziene icc model contract on distributorship een welkom “up to date” instrument

Het thans gepubliceerde herziene ICC Model Contract on Distributorship voorziet in een groeiende behoefte vanuit de praktijk aan flexibiliteit om in te kunnen spelen op wisselende marktomstandigheden. Zo bevat het nieuwe ICC Model bijvoorbeeld een bijlage dat als format kan worden gehanteerd voor het opzetten en onderhouden van een gezamenlijke strategische benadering van de markt.

> Lees meer...