Belastingen

Een internationaal en transparant belastingsysteem. Daar heeft het internationaal opererende bedrijfsleven behoefte aan. Thema’s die ICC actief volgt zijn exit taxes, tax transparancy en country-by-country reporting. Waarnemers bij ICC op dit dossier zijn onder meer de International Fiscal Association (IFA), de International Bar Assocation (IBA) en de International Stock Exchange Federation (FIBV).

 

Een evenwichtig en voorspelbaar belastingklimaat is een van de Prioriteiten in WereldZaken. Wij onderstrepen het belang van samenwerking tussen overheden op het gebied van belastingen. Verdragennetwerken dienen te worden uitgebreid. In bestaande en nieuwe verdragen dienen toereikende anti-misbruikbepalingen te worden opgenomen.

Voor nadere informatie over onze werkzaamheden op dit thema kunt u contact met ons opnemen.

Laatste tweets

ICC Nederland - 4 days ago

Register for ICC Seminar on Managing #compliance risks: Know your customer (#KYC) & due diligence. 31 May, The Hague icc.nl/activiteiten/2…

reply retweet favorite
ICC Nederland - 10 days ago

Eric Eggink (Technip) on the user of #dispute boards at the @ICCNederland seminar on #ADR https://t.co/ot88VVnKSj

reply retweet favorite

Nieuws

26-01

icc bepleit duidelijkheid over fiscale vestiging in reactie op toename dubbele belasting

Recent presenteerde de OESO haar plannen om de vestigingsdefinitie (permanent establishment, PE) in het OESO model-belastingverdrag aan te passen. In reactie op deze plannen bepleit ICC heldere, objectieve criteria voor het vaststellen van de vestigingsstatus.

> Lees meer...
17-11

automatische gegevensuitwisseling belangrijke stap in voorkomen dubbele belasting

Vanaf 2017 zullen meer dan 50 landen belastinggegevens uitwisselen, zo luiden recente afspraken in G20/OESO-verband. Een ontwikkeling die de steun heeft van ICC.

> Lees meer...