Douanezaken

Het verder verlagen van drempels bij grensoverschrijdende handel door eenvoudige, moderne en geharmoniseerde douaneprocedures is noodzakelijk. ICC is vaste gesprekspartner op dit onderwerp van de World Customs Organization, de Wereldbank en de Wereldhandelsorganisatie (WTO). Actuele onderwerpen zijn: Customs Valuation, Inland Ports en de Authorized Economic Operator.

ICC is beheerder van een aantal wereldwijde douane-standaarden, waaronder de ICC Customs Guidelines, het ATA carnet en het Certificaat van Oorsprong. Onderwerpen als reference pricing databases en de minimis bepalingen komen aan de orde in onze commissie.

Voor nadere informatie over onze werkzaamheden op Customs and Trade Facilitation kunt u contact met ons opnemen.

Laatste tweets

ICC Nederland - 3 days ago

Why connecting communities through digital skills matters for the #SDGs twitter.com/ICCnetgov/stat…

reply retweet favorite
ICC WBO - 4 days ago

"Women’s leadership makes good business sense." - @PaulPolman @Unilever. Read the new @BizCommission report on wom… twitter.com/i/web/status/9…

reply retweet favorite

Nieuws

18-08

brazilië omarmt het ata-carnet systeem

In aanloop naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, heeft Brazilië zich aangesloten bij het ATA-carnet systeem. Hierdoor wordt het eenvoudiger goederen tijdelijke in- en uit te voeren van en naar Brazilië.

> Lees meer...
16-09

world customs organization stelt nieuwe technologieën in waardeketens centraal tijdens douanecongres in rotterdam

Een integere en veilige waardeketen vraagt om innovatieve controletechnologieën. Bij de toepassing van deze technologieën is het van belang dat de private en publieke sector samenwerken, om te verzekeren dat (vernieuwde) processen door alle ketenpartners worden begrepen en zo soepel mogelijk verlopen.

> Lees meer...
27-07

wederzijdse erkenning en harmonisatie van oorsprongregels hard nodig

Bestaande oorsprongsregels dienen internationaal te worden erkend en geharmoniseerd.

> Lees meer...