Klimaat & Energie

ICC ontwikkelt namens de private sector beleidsaanbevelingen voor mondiale milieu- en energiekwesties. Wij zijn partner in de Verenigde Naties (VN) Framework Convention on Climate, de VN commissie Duurzame Ontwikkeling en het VN-klimaatprogramma. Andere actuele thema’s op de ICC agenda zijn duurzaamheidsrapportage, duurzame waardeketens en grondstoffenschaarste.

Voor de transitie naar een groene, duurzame economie ontwikkelde ICC 10 stappen, of randvoorwaarden, die nodig zijn. Bewustwording en goed onderwijs zijn hier onderdeel van. ICC’s Green Economy Roadmap beschrijft hoe aan deze voorwaarden invulling dient te worden gegeven, en door wie.

Voor nadere informatie over ICC’s werkzaamheden op dit thema kunt u contact met ons opnemen.

"Nederland vormt - vanwege zijn geografische ligging - een uitstekende uitvalsbasis voor waardeketens van de maakindustrie. Steeds meer gericht op innovaties voor een duurzame economie. Een mondiaal gelijk speelveld, kernactiviteit van ICC, is hiervoor absolute voorwaarde."
Wim Hamers, managing director Tata Steel en bestuurslid ICC Nederland

Laatste tweets

ICC Nederland - 8 days ago

#Stage vacature bij de grootste ondernemersorganisatie ter wereld. Ben jij een student laatste fase #rechten… twitter.com/i/web/status/9…

reply retweet favorite
ICC WBO - 36 days ago

Celebrating sharing and caring at the end of the year. Learn more about #IGF2017 and why it's so important for shap… twitter.com/i/web/status/9…

reply retweet favorite

Nieuws

24-01

nieuw onderzoek onderstreept potentie duurzame bedrijfsmodellen

Het centraal zetten van de VN Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's) in de bedrijfsstrategie, leidt tot groei in productiviteit en arbeidsplaatsen. Analyses uit het rapport Better Business, Better World bevestigen dat aan de SDG's gerelateerde markten de komende vijf jaar twee tot drie keer sneller zullen groeien dan het gemiddelde BBP.

> Lees meer...
12-12

klimaatdeal cop21 biedt bedrijven zekerheid om in duurzame projecten te investeren

Het wordt mogelijk om wereldwijd in emissierechten te handelen. Dat is een van de belangrijkste uitkomsten van de klimaatdeal die in Parijs gesloten is. Dit schept een betrouwbaar, voorspelbaar kader voor kosteneffectief energie- en klimaatbeleid. Die duidelijkheid is voor belangrijk voor investeringen in CO2-arme technologieën.

> Lees meer...
06-08

icc biedt handvatten voor innovatieve duurzaamheidsstrategie met sustainability charter

Doel van de recent verschenen ICC Business Charter for Sustainable Development is bedrijven aan te sporen een duurzaamheidsstrategie te ontwikkelen.

> Lees meer...